Μπατσί Άνδρος

Το μαγευτικό Μπατσί στην Άνδρο αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη του νησιού που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτεί κανείς κατά τις διακοπές του. Γενικά η Άνδρος αποτελεί ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο να την επιλέγουν κάθε χρόνο. Όχι άδικα θα λέγαμε αφού το μαγευτικό της τοπίο με τις καταπράσινες εκτάσεις, τα ψηλά βουνά, την τεράστια ακτογραμμή και φυσικά τις πανέμορφες παραλίες που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Άνδρος αποτελεί μια εξαιρετική λύση διακοπών που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που την παρομοιάζουν ως μια μικρογραφία της Ελλάδος. Τα εντυπωσιακά τοπία της έρχονται να ολοκληρώσουν τα ποτάμια, οι κοιλάδες και οι χαράδρες.

Το χωριό Μπατσί – Άνδρος

Το Μπατσί αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Άνδρου σε απόσταση περίπου 27 χιλιομέτρων από τη Χώρα και μόλις 7 από το λιμάνι του Γαυρίου. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ψαροχώρι δίπλα στη θάλασσα, με μερικές από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Ένας από τους πιο μαγευτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπου μπορείτε να βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και μπαράκια, τουριστικά και εμπορικά καταστήματα.

Ξενοδοχείο στην Άνδρο

Παραλίες στο Μπατσί της Άνδρου

Αρκετές είναι οι παραλίες στο Μπατσί που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Η δημοφιλέστερη φυσικά είναι η Παραλία Μπατσί η οποία βρίσκεται εντός του οικισμού. Μια αρκετά μεγάλη και οργανωμένη παραλία με άμμο η οποία αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες. Μια παραλία που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα μπάνια σας στην Άνδρο.

Το χωριό Μπατσί από ψηλάΗ Κολώνα αποτελεί την δεύτερη παραλία που θα σας προτείναμε. Βρίσκεται απέναντι από το Μπατσί και σας προσφέρει μια εξαιρετική θέα προς το χωριό. Μια επίσης εξαιρετική επιλογή παραλίας είναι και η Αγία Μαρίνα. Μια επίσης αμμώδης παραλία που βρίσκεται δίπλα από το Μπατσί και συγκεντρώνει αρκετές οικογένειες.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε και την παραλία Στιβάρι. Μια αρκετά απόμερη παραλία, σχετικά μικρού μεγέθους που συνδυάζει άμμο, βότσαλα και βράχια.

Τι αξιοθέατα θα βρείτε κοντά

Τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην Άνδρο είναι αρκετά. Μερικά από αυτά μπορείτε να τα βρείτε κοντά στο Μπατσί και συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, ο Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής Άνδρου και η Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης έχετε την δυνατότητα να δείτε πολλά σημαντικά εκθέματα όπως το μαρμάρινο λιοντάρι, το αγαλματίδιο της Αρτέμιδος και τη μοναδική διασωθείσα πλάκα με τον ύμνο προς τιμήν της θεάς Ίσιδος. Το μουσείο θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ενός θα έχετε την δυνατότητα να δείτε πολλά αγάλματα, γλυπτά, επιγραφές και νομίσματα.

Η μονή κοντά στο ΜπατσίΗ Μονή της Ζωοδόχου Πηγής ή αλλιώς Μονή της Αγίας, είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου και βρίσκεται ανάμεσα στο Μπατσί και το Γαύριο. Αν και αρχικά στο μοναστήρι διέμεναν καλόγεροι, αργότερα μετατράπηκε σε γυναικεία μονή. Στην εκκλησία της μονής έχετε την δυνατότητα να δείτε διάφορα ιερά άμφια και σκεύη, προϊστορικά εργαλεία καθώς και μια βιβλιοθήκη με παλαιά χειρόγραφα.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής Άνδρου αποτελεί στην ουσία ευρήματα ενός από τους σημαντικότερους οχυρωμένους οικισμούς της πρώιμης εποχής του Σιδήρου. Ένα μεγάλο τμήμα του οικισμού έχει αποκαλυφθεί και θα σας προσφέρει ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν.